Przemysław Szymański z Nidzicy i "AleBabki" przygotowali najlepsze potrawy podczas Festiwalu Mięsa Drobiowego
2014-07-06 16:56:45(ost. akt: 2014-07-06 17:24:36)
Właśnie zakończył się Festiwal Mięsa Drobiowego. Kucharze amatorzy i restauratorzy walczyli o Puchar Marszałka.
Konkursem kulinarnym zakończyły się Dni Nidzicy. Kucharze amatorzy przygotowywali potrawę z kaczki. Najsmaczniejsza okazała się "kaczka z nidzickich pól, sadów i łąk" przyrządzona przez Przemysława Szymańskiego z Nidzicy.
Kucharze zawodowi przygotowywali danie z gęsi. Najlepszą gęsinę przyrządzili kucharze z "Karczmy nad Sandelą" z Lubawy. Była to rolowana gęś ze szpinakiem i podrobami.
II miejsce zajął "Zajazd Myśliwski" z Wikna za gęś pieczoną w kapuście.
Najsmaczniejszy rosół, tak ocenili mieszkańcy Nidzicy, ugotowały panie z Koła Gospodyń Wiejskich "AleBaki" z sołectwa Wietrzychowo.
Halina Rozalska
Komentarze (3) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
mmm #1442337 | 178.36.*.* 18 lip 2014 23:37
Te zawody na pewno były ustawione.
odpowiedz na ten komentarz
smakosz #1433808 | 88.199.*.* 7 lip 2014 23:15
Kobietki z Wietrzychowa - brawo! A te kluseczki - marzenie...
Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz
x #1433094 | 83.24.*.* 6 lip 2014 21:40
Wiesiek z Lubawy, SUPER
odpowiedz na ten komentarz