Przemysław Szymański z Nidzicy i "AleBabki" przygotowali najlepsze potrawy podczas Festiwalu Mięsa Drobiowego

2014-07-06 16:56:45(ost. akt: 2014-07-06 17:24:36)

Autor zdjęcia: Halina Rozalska

Właśnie zakończył się Festiwal Mięsa Drobiowego. Kucharze amatorzy i restauratorzy walczyli o Puchar Marszałka.
Konkursem kulinarnym zakończyły się Dni Nidzicy. Kucharze amatorzy przygotowywali potrawę z kaczki. Najsmaczniejsza okazała się "kaczka z nidzickich pól, sadów i łąk" przyrządzona przez Przemysława Szymańskiego z Nidzicy.

Kucharze zawodowi przygotowywali danie z gęsi. Najlepszą gęsinę przyrządzili kucharze z "Karczmy nad Sandelą" z Lubawy. Była to rolowana gęś ze szpinakiem i podrobami.

II miejsce zajął "Zajazd Myśliwski" z Wikna za gęś pieczoną w kapuście.

Najsmaczniejszy rosół, tak ocenili mieszkańcy Nidzicy, ugotowały panie z Koła Gospodyń Wiejskich "AleBaki" z sołectwa Wietrzychowo.

Halina Rozalska


POLECAMY








Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. 

Swoją stronę założysz klikając na nidzica.wm.pl w ramkę " ZAŁÓŻ PROFIL ", która znajduje się w prawym, górnym rogu strony.

Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij tutaj



Komentarze (3) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. mmm #1442337 | 178.36.*.* 18 lip 2014 23:37

    Te zawody na pewno były ustawione.

    odpowiedz na ten komentarz

  2. smakosz #1433808 | 88.199.*.* 7 lip 2014 23:15

    Kobietki z Wietrzychowa - brawo! A te kluseczki - marzenie...

    Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz

  3. x #1433094 | 83.24.*.* 6 lip 2014 21:40

    Wiesiek z Lubawy, SUPER

    odpowiedz na ten komentarz

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5