Smaki z dzieciństwa

2015-02-21 10:00:00(ost. akt: 2015-02-16 09:04:00)

Autor zdjęcia: Sajkofanka Smaku

Wszelkiego rodzaju racuszki, placuszki i naleśniki zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem. Pamiętam, jak moja siostra smażyła dla wszystkich naleśniki, a ja ledwo sięgałam jej do pasa. Dlatego dziś zdecydowałam się zaserwować Wam lekkie racuszki twarożkowe – idealne zarówno na śniadanie, jak i na popołudniowy podwieczorek.
Składniki:

- 3 jaja
- 300g twarogu półtłustego
- 4 łyżki mąki pszennej
- garść rodzynek sułtańskich 
- 2 łyżki cukru 
- olej lub masło do smażenia

Dodatkowo:
- konfitury
- pomarańcza
- miód
- cukier puder

W dużej misce rozkruszyć twaróg. Wbić do niego żółtka, dodać cukier i mąkę - razem wymieszać dokładnie. Dodać sparzone rodzynki. W oddzielnej misce ubić białka na sztywno i delikatnie połączyć z masą twarożkową. Na patelni rozgrzać olej lub masło - smażyć na rumiano z obu stron. Podać posypane cukrem pudrem, miodem i filecikiem z pomarańczy. Smaczne także z ulubioną konfiturą - mniam!

Sajkofanka Smaku

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. 

Swoją stronę założysz TUTAJ ".

Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się  informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie.   Pomogę: Igor Hrywna

Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: SmacznieZdrowoKolorowo

Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. Ona. #1671531 | 88.199.*.* 21 lut 2015 17:12

    Jesteś super Sajkofanko:) Dziękujemy za Twoje przepisy...:)

    Ocena komentarza: warty uwagi (4) odpowiedz na ten komentarz

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5