Jabłka tarte zapiekane z malinami, jagodami Goji i ziarnami

2016-01-30 10:00:00(ost. akt: 2016-01-29 17:51:42)

Autor zdjęcia: Natasza Rozmus

Kto powiedział, że śniadanie musi być nudne? Zapraszam na jabłka zapiekane z malinami, jagodami Goji i ziarnami zbóż.
To Wam będzie potrzebne:

– 8 jabłek
– pół szklanki malin
– 2 łyżki jagód Goji
– łyżka siemienia lnianego
– łyżka sezamu
– łyżka miodu
– pół łyżeczki cynamonu
– pół łyżeczki kardamonu
– 5 czubatych łyżek płatków owsianych górskich
– 4 białka jaj


Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy białko jaj, cynamon, kardamon i mieszamy łyżką. Do jabłek dodajemy maliny, sparzone wrzątkiem jagody Goji i ziarna. Mieszamy wszystko, doprawiamy miodem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na 35 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i zajadamy ze szklanką kefiru – smacznego!

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5