Tortilla na cztery sposoby – szybka i smaczna przekąska!

2016-02-27 10:00:00(ost. akt: 2016-02-25 09:41:54)

Autor zdjęcia: Natasza Rozmus - Król

Zapewne każdy z was szuka ciekawych propozycji na domowe przekąski zwłaszcza, gdy z wizytą mają wpaść znajomi lub rodzinka. Proponuję dziś Wam jakże prostą i smaczną alternatywę – kolorowe tortille na cztery sposoby. Każda z nich jest inna, smaczna, bardzo prosta w przygotowaniu. A może zaprosicie najbliższych do kuchni i razem spędzając czas zakręcicie rolki? Super zabawa, która na pewno spodoba się Waszym gościom. Życzę smacznego!
Tortilla nr 1 – z kurczakiem na ostro

Placki tortilli
Smażona bez tłuszczu, w przyprawach, pierś kurczaka pokrojona w drobne paseczki
Żółta papryka świeża
Marynowane papryczki jalapenos
Miks sałat
Grzybki marynowane
Świeży ogórek zielony
Kremowy serek o smaku chrzanowym
Musztarda amerykańska (w kolorze żółtym)

Przygotowanie: Placki tortilli podgrzewamy przez 1 minutę z każdej strony. Na placku rozsmarowujemy kremowy serek, układamy dowolnie składniki, polewamy musztardą i zawijamy! Kroimy w ślimaczki szerokości ok. 1-1,5 cm.

Tortilla nr 2 – delikatna z jajem

Placki tortilli
Jaja ugotowane na twardo, pokrojone na cztery
Żółta papryka świeża
Świeży ogórek
Miks sałat
Oliwki z zalewy
Ogórek konserwowy
Sos tatarski
Musztarda amerykańska (w kolorze żółtym)

Przygotowanie: Placki tortilli podgrzewamy przez 1 minutę z każdej strony. Na placku rozsmarowujemy sos tatarski, układamy dowolnie składniki, polewamy musztardą i zawijamy! Kroimy w ślimaczki szerokości ok. 1-1,5 cm.

Tortilla nr 3 – serowa

Placki tortilli
Mini kulki sera mozarella
Ser żółty gouda pokrojony w paseczki
Żółta papryka świeża
Marynowane papryczki jalapenos
Miks sałat
Kremowy serek o smaku chrzanowym
Ostry ketchup!

Przygotowanie: Placki tortilli podgrzewamy przez 1 minutę z każdej strony. Na placku rozsmarowujemy kremowy serek, układamy dowolnie składniki, polewamy ketchupem i zawijamy! Kroimy w ślimaczki szerokości ok. 1-1,5 cm.

Tortilla nr 4 – w stylu azjatyckim

Placki tortilli
Pasta miso
Żółta papryka świeża
Paluszki surimi
Imbir marynowany
Biały sezam
Marynowane papryczki jalapenos
Miks sałat
Grzybki marynowane
Sos sojowy
Kremowy serek o smaku chrzanowym
Musztarda amerykańska (w kolorze żółtym)

Przygotowanie: Placki tortilli podgrzewamy przez 1 minutę z każdej strony. Na placku rozsmarowujemy pastę miso, układamy dowolnie składniki, posypujemy sezamem, polewamy odrobiną sosu sojowego i zawijamy! Kroimy w ślimaczki szerokości ok. 1-1,5 cm.


Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5