Kasza jęczmienna z owocami i pestkami

2016-03-05 10:00:00(ost. akt: 2016-03-03 12:06:06)

Autor zdjęcia: Natasza Rozmus - Król

Zachciało mi się kaszy. W ręce wpadła jęczmienna. Bardzo ją lubię, bo jest drobna i lekka, idealnie nadaje się do wielu kuchennych fantazji. Jako, że owoców ostatnio w mojej kuchni w nadmiarze postanowiłam, że dzisiejszy wariant to będzie kasza z owocami.
Przygotuj:
100 g kaszy jęczmiennej
1/2 łyżeczki soli do ugotowania kaszy
Owoce:

1 jabłko
1 pomarańcza
1 banan
garść suszonych owoców żurawiny
miks ulubionych pestek i ziaren: pestki dyni, czarny i biały sezam, słonecznik

DO DZIEŁA!
Kaszę jęczmienną drobną gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 15 minut.
Do ugotowanej kaszy dodajemy owoce pokrojone w kostkę, suszoną żurawinę i ziarenka.

Gotowe!


Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5