Jaglanka, gruszka i śliwka w czekoladzie
2016-11-12 10:00:00(ost. akt: 2016-11-10 15:13:30)
Na śniadanie pożywna jaglanka, która ma właściwości antybakteryjne i cechuje się dużą zawartością witamin i minerałów.
Receptura na 2 porcje:
100 g kaszy jaglanej
1 i 1/2 szklanki wody
szczypta soli
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1 świeża gruszka
1 łyżka wiórek kokosowych
2 suszone śliwki w czekoladzie
DO DZIEŁA!
Kaszę jaglaną płuczemy 3 razy na sicie zimną wodą. Wrzucamy do rondelka, zalewamy wodą, lekko solimy. Gotujemy, aż kasza wchłonie całą wodę (około 12-15 minut).
Gruszkę obieramy ze skórki, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kosteczkę. Wkładamy do wody, żeby nie ściemniała.
Ugotowaną kaszę mieszamy z cynamonem, gruszką i wiórkami z kokosa. Na wierzch posypujemy pokrojoną śliwką w czekoladzie.
Gruszkę obieramy ze skórki, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kosteczkę. Wkładamy do wody, żeby nie ściemniała.
Ugotowaną kaszę mieszamy z cynamonem, gruszką i wiórkami z kokosa. Na wierzch posypujemy pokrojoną śliwką w czekoladzie.
SMACZNEGO!
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez