Wtorek, 18 września 2018. Imieniny Ireny, Irminy, Stanisława

Kaczka a la babka ziemniaczana

2017-03-15 07:00:00 (ost. akt: 2017-03-14 15:47:14)

Luzowana kaczka faszerowana tartymi ziemniakami z boczkiem w wykonaniu sołtys Radomina, Bożeny Głażewskiej i Anny Skierkowskiej zwyciężyła w konkursie na najlepszą potrawę z drobiu.

Podczas zeszłorocznego Festiwalu Drobiu za kaczkę a la babka ziemniaczana panie otrzymały Puchar Marszałka. Sołtys Radomina zgodziła się podzielić swoim przepisem. Smacznego!

Składniki:
- kaczka ok 2 kg
- ziemniaki 2 kg
- boczek 300 g
- jajka 4 szt
- czosnek
- cebula
- przyprawy do smaku

Wykonanie:

Kaczkę luzujemy, ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy podsmażony boczek, cebulę, czosnek, jaja, przyprawy. Kaczkę nadziewamy i pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 2 godziny. Podajemy z modrą kapustą.

Smacznego!
Sołtys Radomina


Lubisz gotować? Chcesz podzielić się z nami swoim przepisem? Opisz swoją ulubioną potrawę i prześlij do nas na adres: nidzica@gazetaolsztynska.pl Nie zapomnij dołączyć zdjęcia!



Czytaj e-wydanie
Podziel się informacją: Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Polub nas na Facebooku:

Zobacz także

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB

Zagraj w GRY.wm.pl

  • Goodgame Empire
  • Goodgame Big Farm
  • Goodgame Poker
  • Shadow Kings - The Dark Ages