Kaczka a la babka ziemniaczana
2017-03-15 07:00:00(ost. akt: 2017-03-14 15:47:14)
Luzowana kaczka faszerowana tartymi ziemniakami z boczkiem w wykonaniu sołtys Radomina, Bożeny Głażewskiej i Anny Skierkowskiej zwyciężyła w konkursie na najlepszą potrawę z drobiu.
Podczas zeszłorocznego Festiwalu Drobiu za kaczkę a la babka ziemniaczana panie otrzymały Puchar Marszałka. Sołtys Radomina zgodziła się podzielić swoim przepisem. Smacznego!
Składniki:
- kaczka ok 2 kg
- ziemniaki 2 kg
- boczek 300 g
- jajka 4 szt
- czosnek
- cebula
- przyprawy do smaku
- kaczka ok 2 kg
- ziemniaki 2 kg
- boczek 300 g
- jajka 4 szt
- czosnek
- cebula
- przyprawy do smaku
Wykonanie:
Kaczkę luzujemy, ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy podsmażony boczek, cebulę, czosnek, jaja, przyprawy. Kaczkę nadziewamy i pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 2 godziny. Podajemy z modrą kapustą.
Smacznego!
Sołtys Radomina
Sołtys Radomina
Lubisz gotować? Chcesz podzielić się z nami swoim przepisem? Opisz swoją ulubioną potrawę i prześlij do nas na adres: nidzica@gazetaolsztynska.pl Nie zapomnij dołączyć zdjęcia!
Czytaj e-wydanie ">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez