To przepis na parzybrodę. Kucharz Łukasz podaje go według receptury z X wieku
— pokroić boczek wędzony, obsmażyć na patelni
— pokroić cebulę i zeszklić
— pokroić marchewkę, pietruszkę i seler, obsmażyć
— pokrojony boczek i warzywa wrzucić do kociołka, dodać dużo poszatkowanej białej kapusty, dodać wodę lub wywar rosołowy i gotować do miękkości
— przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem, można dodać papryki ostrej, jeśli chcemy, żeby zupa była pikantna.
Można zamiast kapusty świeżej dodać kiszonej
hr
Czytaj e-wydanie

Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: kliknijPochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając "
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Komentarze (3) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez
Dżesika #2292620 | 88.156.*.* 22 lip 2017 15:49
albo chamburgiera
Ocena komentarza: warty uwagi (2) !
odpowiedz na ten komentarz
Dżesika #2292617 | 88.156.*.* 22 lip 2017 15:44
e tam, wolę pitcę
Ocena komentarza: warty uwagi (2) !
odpowiedz na ten komentarz
a skąd ten przepis ? #2292539 | 90.252.*.* 22 lip 2017 13:34
Cebula pojawiła się w Polsce w XII wieku, kapusta w XIV, ostra papryka w XV. Dlaczego nikt tego nie sprawdzi. Wystrojony gość z koralikami i z brodą wciska ciemnotę. Czy naprawdę nikt nie jest w stanie zweryfikować zaproszonych na dni naszego miasta "szarlatanów", czy liczy się na sztukę bo ciemny mieszkaniec i tak kupi te bajki ? Ludzie nie dajcie się ogłupiać !
Ocena komentarza: warty uwagi (7) !
odpowiedz na ten komentarz